uitleg & advies

Wij krijgen vaak de vraag: “Welk materiaal kan ik het best kiezen om mijn foto op af te drukken?” We begrijpen dat dit best lastig is. Want wat is het verschil tussen aluminium en plexiglas? Wat past het beste bij de foto’s die je hebt gebruikt en wat staat het mooist in jouw interieur? We leggen je daarom graag uit wat het verschil is tussen de materialen waarop we printen. Te beginnen bij de verschillen tussen aluminium en plexiglas. 

Elke foto wordt geprint op materiaal met een hoge kwaliteit. Beide materialen worden geprint door middel van de nieuwste UV-techniek. Dit houdt in dat de print beschermd is tegen zonlicht en UV-straling en dat kleuren dus niet kunnen verkleuren in de zon. Zowel aluminium als plexiglas hebben een professionele uitstraling en worden ook in galerieën, musea en door professionele fotografen gebruikt. Het grootste verschil tussen de materialen vind je in de uitstraling. Hieronder leggen we het je uit.

Plexiglas:

Plexiglas heeft een optische dieptewerking wat inhoud dat het een scherpte-diepte effect geeft aan de foto met uiterst briljante kleuren. Het glas is zo’n 4 mm dik en is helder, glad en geeft een spiegelend effect. Het plexiglas geeft de foto een mooie, stijlvolle en luxe uitstraling. Een foto op plexiglas komt door de hoge kleurintensiteit echt tot leven. Plexiglas is volledig breukveilig en lichter dan glas.

Het materiaal is met UV bestraald en verkleurd niet. In plexiglas komen gekleurde, en lichte foto’s het mooist tot zijn recht. Het past goed in verschillende type interieurs, denk bijvoorbeeld aan stoer Scandinavisch, maar ook landelijk of klassiek. 

Te verkrijgen in verschillende verhoudingen en formaten van 20x20cm tot 100x250cm.

Hier bestellen

Aluminium:

Aluminium is weerbestendig en kan hierdoor zowel binnen als buiten worden opgehangen. Het materiaal bestaat uit twee dunne platen aluminium, maar daartussen een harde kunststof kern van 3 mm dik. Dit zorgt ervoor dat de plaat waarop de foto wordt gedrukt, vormvast en zeer licht is. Je kunt het materiaal dus niet buigen.

Aluminium klinkt als metaal, maar dit zie je niet terug in de print. De foto’s worden namelijk geprint op een witte achtergrond. Een aluminium foto heeft een stoere uitstraling. Dit materiaal doet het o.a. goed in een interieur met een industrieel of Scandinavisch tintje, maar kan eigenlijk in ieder interieur. 

Zwart-wit foto’s komen erg mooi uit op aluminium, omdat het contrast aan de foto’s geeft. Maar ook kleuren komen tot leven op dit materiaal en blijven altijd mooi. Er kan gekozen worden uit mat, glans of hoogglans.

Te verkrijgen in verschillende verhoudingen en formaten van 20x20cm tot 100x250cm. Ook verkrijgbaar met LED achtergrondverlichting.

hier bestellen

Mat effect

Hoogglans effect

ophangsysteem

Alle prints zijn voorzien van een standaard ophangsysteem, welke aan de achterzijde van de fotoprint wordt bevestigd. Zo kun je de fotoprint bij ontvangst direct aan de muur hangen. Heb je andere plannen, dan bestaat ook de mogelijkheid om zonder ophanging te bestellen. Zie hier onder alle optie’s!

Standaard (spiegelhangers)

De standaard ophanging is met bijkomende 
afstandhouders aan de onderzijde voorzien. Daardoor blijft het werk overal even ver van de wand.

Geen ophanging

Heb je andere plannen, bestaat ook de mogelijkheid om zonder ophanging te bestellen.

Boring

Naar wens zorgen wij voor boorgaten 
in je foto-plexiglas-plaat.

Alu ophangsysteem

Het alu-ophangsysteem is uitermate geschikt voor grotere formaten. Het zorgt naast voor een zwevend effect ook voor grote stabiliteit.

 

Aluminium afstandhouders

Eenvoudige montage; houder aan de muur
schroeven en de kop door het paneel in de
houder schroeven. De alu-afstandhouder laat geen vingerafdrukken na.

 

Edelstaal afstandhouders

Eenvoudige montage; houder aan de muur
schroeven en de kop door het paneel in de
houder schroeven. Dit speciale schroefsysteem garandeert een beschermende bevestiging.