Oudesluis krijgt binnenkort glasvezel

Schagen: 31 december 2020

Kabeltex gaat vanaf week 4 beginnen met de verdere aanleg van glasvezel in Oudesluis. Het tracé door de Sportlaan en Akker ligt er al in, en de woningen die daar zijn gevestigd krijgen binnenkort dan ook al hun huisaansluitingen.

De bedoeling is dat de graafwerkzaamheden dan ongeveer week 13 van 2021 zijn afgerond. Daarna volgen dan nog de overgebleven aansluitingen in de woningen om dit ook te realiseren. Dat gaat dus best wel snel en is in deze tijd dan eindelijk óók eens goed nieuws.

Ook wordt het Zijper Eilant meteen meegenomen in de aanleg. Dat is goed nieuws voor de eigenaren en bewoners aldaar. Deze bewoners waren tenslotte al jaren verstookt van fatsoenlijk internet. Nu is het straks ook goed recreëren aldaar met alle voordelen van een snelle en betrouwbare verbinding.

Een ieder ín Oudesluis die zich nog wil committeren aan glasvezel kan zich nú nog aanmelden zonder de (latere) aansluitkosten. Als de aanleg voltooid is dan is dit natuurlijk over en moet er extra kosten voor worden gemaakt om later de aanleg te realiseren.

Dat zou zonde zijn, dus nu aanvragen is verstandig. Uiteraard kan dat via Beemster Schagen; glasvezel@beemsterschagen.nl. Bellen mag ook naar  +31 (0)224-213227 en vraag naar Cor Posthumus.