Eerste glasvezel aansluiting Oudesluis een feit

Vrijdag 19 maart konden we de éérste gebruiker van glasvezel van Kabeltex in Oudesluis feliciteren. Mevr. Tijmes aan de Akker was de gelukkige en is blij met haar glasvezelverbinding. Eindelijk komen m’n kleinkinderen weer bij me want als er geen WiFi is ben je geen moderne oma. Dat waren de woorden van oma Tijmes die de felicitaties en taart in ontvangst mocht nemen namens Kabeltex en Beemster Schagen.

Vooruitlopend op de realisatie hebben twee vrijwilligers in het dorp ook hun steentje bijgedragen aan dit succes. Helga Mul en Paul Dijkshoorn waren er dan ook maar wat blij mee dat het licht op groen ging. Met de kennis die ze hebben opgedaan in de buitengebieden en de constatering dat de kleinere gebieden en dorpen veelal worden overgeslagen bij de planning van de grote partijen, zijn ze maar wat blij dat dit wel gelukt is in Oudesluis en omgeving met Kabeltex.

Ook op vakantiepark ‘t Zijper Eilant in Oudesluis zijn ze blij met de komst van glasvezel. Al jaren is men daar verstookt van een fatsoenlijke verbinding, iets wat voor de verhuur en dus de economie van Oudesluis en Schagen belangrijk is. Door de flexibele houding van Kabeltex en Beemster Schagen is de realisatie daar nu in volle gang en kan er dit seizoen al gebruik van glasvezel worden gemaakt.

Zolang de aanleg nog in Oudesluis bezig is kan een ieder zich nog gratis laten aansluiten op deze mooie voorziening. Informatie en voorwaarden kunt u verkrijgen bij Beemster Schagen en Kabeltex. Wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan contact op met Beemster Schagen of Kabeltex. Bel (0224-213227) of stuur een email naar glasvezel@beemsterschagen.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De oplevering en felicitaties van Kabeltex en Beemster Schagen. Bron: Noordkop Centraal