Bungalowpark ‘t Zijper Eilant heeft ook glasvezel van Kabeltex

In navolging van de kern van Oudesluis heeft ook het bungalowpark ‘t Zijper Eilant glasvezel van Kabeltex van het eiland Texel gekregen. Hartstikke blij met de aansluiting nam de familie Goedhart de gelukwensen en de ondertussen bekende taart van Kabeltex en Beemster Schagen in ontvangst.

Een park wat al geruime tijd van enig internet van betekenis en een matige beeldkwaliteit voor wat betreft de TV had is ook voorzien van deze mooie voorziening; Glasvezel. De huisjes welke op het park staan worden deels door de eigenaar gebruikt, maar ook verhuurd. Verhuur zonder internet is eigenlijk niet meer van deze tijd, dus moest er iets gebeuren. De vraagbundeling was geruime tijd geleden gestart en leek in eerste instantie niet succesvol. Nadat de kern van Oudesluis glasvezel gekregen had en enig overleg met de bewoners, Kabeltex en Beemster Schagen was geweest ging het in een stroomversnelling en ondertussen is meer dan de helft van de woningen voorzien van glasvezel.

Veel bewoners zagen niet meteen de voordelen, maar als er verteld wordt dat TV kijken straks alléén maar over het Internet gaat en ook Internet werkt als je niet in je vakantiewoning bent, dan komen de voordelen vanzelf aan het licht. Op afstand in de woning kijken of de verwarming aandoen maar ook het licht aan of uit doen en de sproei-installatie starten? Alles kan op afstand gebeuren. Natuurlijk is het mogelijk om de zonneschermen naar beneden te doen, automatisch of op afstand, maar ook de deurbel beantwoorden. En ja, nog veel meer is mogelijk…

Wilt u meer weten over dit project, andere projecten of wilt u zich aanmelden? Dat kan natuurlijk ten alle tijden. Stuurt u een berichtje naar glasvezel@beemsterschagen.nl en u krijg uw gewenste informatie toegestuurd. Bellen mag ook naar 0224-213227 en vraagt u dan naar Cor Posthumus. Meer lezen over Kabeltex en abonnementen kan via deze link.